Upsete fjellstove ligger oppe i fjellet mellom Sognefjorden og Hardangerfjorden og 400m fra Upsete stasjon på Bergensbanen. Vi ligger ved det T-merkede rutenettet til DNT.

Upsete fjellstove ligger oppe i fjellet mellom Sognefjorden og Hardangerfjorden og 400m fra Upsete stasjon på Bergensbanen. Vi ligger ved det T-merkede rutenettet til DNT.

Upsete Fjellstove sommer og høst er åpen 19.juli til ca.22. september 2024

Vi håper mange tar turen til Upsete Fjellstove  også i år. Fjellstova  ligger på den T-merkede stien til DNT mellom Kaldavasshytta og Grindaflethytta. Med fjellstova som utgangspunkt kan man oppleve fjellheimen mellom Hardangerfjorden og Sognefjorden, med fjellområdene Vossafjellene, Hardangevidda vest og Stølsheimen. Fjellstova ligger i naturskjønne omgivelser ved Upsete stasjon på Bergensbanen, ved vestmunningen av Gravhalstunnelen. Den ligger 886 m.o.h. på høyfjellet øverst i Upsetedalen, like ved Rallarvegen. Vi kan tilby overnatting i atmosfære fra 1950-70-tallet, og serverer tradisjonell mat. Pris per person per døgn kr. 1475,- (enkeltrom kr.1575), inkludert frokost, matpakke og middag.

Hvordan komme hit

Fjellvandring: Fjellstova  ligger på den T-merkede stien til DNT mellom Kaldavasshytta og    Grindaflethytta. Man kan komme hit fra flerytter og jernbanestasjoner, se informasjon under turmuligheter.

Tog, Bergensbanen  og Vossebanen: Det er 2 timers togtur fra Bergen og 5-6 timers togtur fra Oslo til Upsete stasjon. Lokaltoget mellom Bergen og Myrdal stopper på Upsete Stasjon. Hurtigtogene mellom Oslo og Bergen stopper ikke men det er togskifte til lokaltog enten på Myrdal eller Voss.

Sykling: Det er fint å sykle vakre Raundalen fra Voss til Upsete både opp og ned. Siste del fra Mjølfjell går på den gamle Rallarvegenopp til Upsete. 

Bilkjøring: Det er mulig å kjøre bil fra Voss opp Raundalen til der veien slutter på Mjølfjell. Derfra er det kun lov til å kjøre til eiendommene. Etter avtale, kan gjester til Upsete fjellstove kjøre fram til fjellstova sin eiendom. Det er 7 km langs Rallarvegen, maks.fart på 20-30 km.

Turmuligheter

Til fjellvandrere: Vi har mange fine turmuligheter for fjellvandrere i alle aldre, og vi hjelper gjerne med planlegging av turer. Vi selger turhefte over turer i området. Kopi av kart kan fås. Det er mulighet for vandring til Myrdal og Flåm og turistforeningenshytter som Kaldavasshytta, Hallingskeid, Grindaflethytta, og BT-hytten ved Vesete.

Sett av tid til å vandre til de flotte fjelltoppene omkring Upsete, som Øykjafonn, Vossaskavlen, Trollanut (med utsikt ned til Flåm) og Fossdalsskavlen fra 1100 til 1500 m.o.h. Breidalen, Ugjerdsdalen, Gangd, alen og Upsetedalen er flotte daler med elvefar og fiskemuligheter. Fotturen gjennom Ugjersdalen til Myrdal eller Kårstø og Flåm går på en gammel buføringssti. 

Fiskemuligheter: Det er ørret i alle vann og elver og fiskekort kan kjøpes av grunneigerne. De har informasjon om fiskekort plassert rett ved fjellstova.        

Til sykkelturister: Man kan sykle mellom Voss og Upsete. Stykket fra Mjølfjell til Upsete går på den gamel Rallarvegen. Denne turen går i naturskjønne omgivelser gjennom hyttelandbyer og gamle gårder.  Sykler du Rallarvegen til Myrdal tar du lokaltoget gjennom Gravhalstunnelen for å komme til Upsete stasjon, toget tar 5 minutter. Siste avgang fra Myrdal til Upsete mandag til søndag kl.18.18.

Overnatter du på fjellstova kan du velge å retunere med tog til Myrdal og Flåmsdalen, eller sykle videre ned Upsetedalen og Raundalen til Voss. Alternativt kan du gå over fjellet tilbake til Myrdal.

Priser

Overnatting full pensjon pr. person er kr 1475,- enkeltrom kr. 1575,-  Dette inkluderer oppredd seng, middag med kaffe, samt frokost og matpakke.

Har du med lakenpose er det kr. 100 i avslag.

Ungdomspris ( 16-25 år) med lakenpose fullpensjon kr. 1275,-

Barn  4-15 år halv pris. 

Barn 0- 3år gratis.

Hund kr.100,- 

Det er også mulig å kjøpe enkelttjenester som overnatting, frokost, matpakke, middag. 

Bare overnatting voksen kr.730,- med lakenpose/sovepose kr.630,-.

Det er varmt og kaldt vann på rommene og felles dusjanlegg.

Det er også mulighet for badstu kr. 70,-.

Vi har skjenking av øl og vin.

Til dagsbesøkende; Velkommen innom fjellstova for en pustepause med kaffe, mineralvann, vafler, sjokolade eller is. Det er også mulig å forhåndsbestille middag, dagen i forveien.

Ta kontakt på 48 30 75 21  eller upsetefjellstove@gmail.com for mer informasjon og bestilling.

Vi har bankterminal 

Hilsen daglig leder Ingrid Marie Sandnes

T-merket sti
T-merket sti
Gangen i 2.etasje
Gangen i 2.etasje
Klassisk norsk frokost
Klassisk norsk frokost
Upsete stasjon   første togstopp etter Myrdal
Upsete stasjon første togstopp etter Myrdal
Ta lokaltoget gjennom gravhalstunnelen til Upsete

Del denne siden