Upsete fjellstove ligger oppe i fjellet mellom Sognefjorden og Hardangerfjorden og 400m fra Upsete stasjon på Bergensbanen. Vi ligger ved det T-merkede rutenettet til DNT.

Upsete Fjellstove er åpen til 26.september

Kom på besøk til Upsete Fjellstove. Nå er høstfargene kommet til Upsete, og sesongen er på hell. Fram til 26.september har vi åpen kafé og muligheter for overnatting. Alle lig velkommen

Fjellstove er plassert i nærheten av Upsete Stasjon på Bergensbanen i en fantastisk fjellheim mellom Sognefjorden og Hardangerfjorden. Myrdal med Flåmsdalen og Rallarvegen  er nærmeste stasjon.

I år skal vi lørdag 14. august har en festival på Upsete Fjellstove. Vi gleder oss og håper du blir med. Påmelding til mob.48307521 eller upsetefjellstove@gmail.com. billett pris kr.250.-                      

Det blir fjelltur guidet av en biolog ved Universitetet i Bergen og Bjerknessenteret. Universitetet har laget Turspor i området rundt Fjellstova, og det bli vandring  til steinringen i starten av Breidalen med kunnskapsformidling om klimaendringer og biologi på Upsete.

Det blir også en kulturminnerunde guidet av en som kjenner Upsete sin historie veldig godt.
Matserveringen blir Rallarsuppe, lokal spekemat og øl fra Flåm
 
Kl.18.00 blir det en forestilling med sanger og tekster av Per Sivle i ny drakt. Han var født i Flåmsdalen og vokste opp på Stalheim. Det er lokale krefter fra Voss og Vik i Sogn som opptrer.
Det er første gang det er festival på Upsete, og vi håper på en trivelig dag med god oppslutning.
 
 
Til  deg som besøker oss ønsker vi å skape et trivelig miljø, og gi kunnskap om fjellheimen rundt Upsete. Håper å se deg  på Upsete Fjellstove sensommer/høst 2021, og ønsker alle hjertelig velkomme.

Fjellstova ligger i naturskjønne omgivelser ved Upsete stasjon på Bergensbanen og vestmunningen av Gravhalstunnelen. Den ligger 886 m.o.h. på høyfjellet øverst i Upsetedalen oppe i lia for Bergensbanen og Rallarvegen. Vi kan tilby overnatting i atmosfære fra 1950-70-tallet, og serverer tradisjonell norsk frokost med matpakke og middag. Pris pr. person i ett døgn med all mat inkludert kr. 1200,-

Hvordan komme hit:

Fjellvandring: Fjellstova  ligger på den T-merkede stien til DNT mellom Kaldavasshytta og    Grindaflethytta.

Tog: Det er 2 timers togtur fra Bergen og 5-6 timers togtur fra Oslo til Upsete stasjon.

Sykling: Det er fint å sykle vakre Raundalen fra Voss til Upsete både opp og ned. Det er fysisk krevende å sykle opp. 

Bilkjøring: Det er mulig å kjøre bil fra Voss opp Raundalen til der veien slutter på Mjølfjell. Derfra er det kun lov til å kjøre til eiendommene. Etter avtale, kan gjester til Upsete fjellstove kjøre fram til fjellstova sin eiendom. Det er 7 km langs Rallarvegen, maks.fart på 20-30 km.

Til fjellvandrere: Vi har mange fine turmuligheter for fjellvandrere i alle aldre, og vi hjelper gjerne med planlegging av turer. Vi selger turhefte over turer i området. Kopi av kart kan fås. Det er mulighet for vandring til Myrdal og Flåm og turistforeningenshytter som Kaldavasshytta, Hallingskeid og Grindaflet hytta.

Sett av tid til å vandre til de flotte fjelltoppene omkring Upsete, som Øykjafonn, Vossaskavlen, Trollanut (med utsikt ned til Flåm) og Fossdalsskavlen fra 1100 til 1500 m.o.h. Breidalen, Ugjerdsdalen, Gangdalen og Upsetedalen er flotte daler med elvefar og fiskemuligheter. Fotturen gjennom Ugjersdalen til Myrdal eller Kårstø og Flåm er en gammel buføringssti. 

Fiskemuligheter: Det er ørret i alle vann og elver og fiskekort kan kjøpes av grunneigerne. De har fiskekortautomat plassert rett ved fjellstova.        

Til Sykkelturister:  Ta togturen gjennom Gravhalstunnelen og opplev en av de vakreste plassene på Bergensbanen. Rallarvegen til Voss begynner her.Sykler du Rallarvegen til Myrdal tar du lokaltoget gjennom Gravhalstunnelen for å komme til Upsete stasjon, toget tar 5 minutter. Siste avgang fra Myrdal til Upsete mandag til søndag kl.17.12.

Overnatter du på fjellstova kan du velge å retunere med tog til Myrdal og Flåmsdalen etter frokost. Du kan velge å gå 4 timer over fjellet tilbake til Myrdal. Du har også muligheten til å sykle ned Upsetedalen og Raundalen til Voss . Denne turen går i naturskjønn omgivelser gjennom hyttelandbyer og gamle gårder.

Priser: Overnatting pr. person er kr 1200,-, enkeltrom kr.1300,-,  Dette inkluderer oppredd seng, middag med kaffe, samt frokost. Det er varmt og kaldt vann på rommene, og felles dusjanlegg med mulighet for bruk av badstu.

Barn  4-15 år halv pris. 

Barn 0- 3år gratis.

Hund kr.70,- 

Har du med lakenpose er det kr. 100,- i avslag.

Ungdomspris ( 16-25 år) med lakenpose fullpensjon kr.950,-.

Det er også mulig å kjøpe enkelttjenester som overnatting, middag og frokost. 

Bare overnatting voksen kr.500,-  

overnatting voksen med lakenpose/sovepose kr.400,-

Vi har skjenking av øl og vin.

Til dagsbesøkende; Velkommen innom fjellstova for en pustepause med kaffe,mineralvann,vafler,sjokolade eller is. Dere kan også forhåndsbestille middag.

Ta kontakt på tlf: 57 63 37 13,mob. 48 30 75 21 eller upsetefjellstove@gmail.com for mer informasjon og bestilling.

Vi har bankterminal 

Hilsen daglig leder Ingrid Marie Sandnes

Facebookside: http://www.facebook.com/pages/Upsete-Fjellstove/165104220210865