Upsete fjellstove ligger oppe i fjellet mellom Sognefjorden og Hardangerfjorden og 400m fra Upsete stasjon på Bergensbanen. Vi ligger ved det T-merkede rutenettet til DNT.

Upsete Fjellstove er nå stengt

Vi har hatt en veldig hyggelig sesong med besøk av mange gamle og nye gjester. Flere har uttrykt glede over at Fjellstova er i drift etter skaden den fikk i vinter, og hvis alt går som planlagt blir Fjellstova åpen i påsken 2021. Takk for i år og 💔velkommen til neste år.

 
 

 

 
 


Skade etter snøskred 22.02.20, og stenging på grunn av corona viruset har gjort driftssituasjonen til fjellstova ekstra vanskelig i år. Det er derfor med glede vi ser at fjellstova kan åpne for gjester denne sensommer/høsten.
Denne høsten har vi vært så heldige å få en utdannet sykepleier som frivillig arbeider på fjellstova.For oss er det viktig å følge de retningslinjene som til en hver tid gjelder for smittevern i forhold til matlaging og overnatting.
Upsete Fjellstove er plassert i nærheten av Upsete Stasjon på Bergensbanen i en fantastisk fjellheim mellom Sognefjorden og Hardangerfjorden.

Til  deg som besøker oss ønsker vi å skape et trivelig miljø, og gi kunnskap om fjellheimen rundt Upsete. Håper å se deg  på Upsete Fjellstove høsten2020, og ønsker alle hjertelig velkomme.

Fjellstova ligger i naturskjønne omgivelser ved Upsete stasjon på Bergensbanen og vestmunningen av Gravhalstunnelen. Den ligger 885 m.o.h. på høyfjellet øverst i Upsetedalen oppe i lia for Bergensbanen og Rallarvegen. Vi kan tilby overnatting i atmosfære fra 1950-70-tallet, og serverer tradisjonell norsk frokost og middag. Pensjonspris kr. 1080,-

Hvordan komme hit:

 Vi ligger i turnettet til DNT og Rallarvegen til Voss starter her.

Det er 2 timers togtur fra Bergen og 5-6 timers togtur fra Oslo til Upsete stasjon.

 Det er fint å sykle vakre Raundalen fra Voss til Upsete både opp og ned. Det er mest fysisk krevende å sykle opp.                                                                                                              Det er også mulig å kjøre bil fra Voss opp Raundalen til der veien slutter på Mjølfjell. Deretter kjøre 7 km gratis bomveg  på Rallarvegen, maks fart 30 km , fram til  Upsete Fjellstove sin eiendom. Det er bare lov til å kjøre til eiendommene.

Til fjellvandrere: Vi har mange fine turmuligheter for fjellvandrere i alle aldre, og vi hjelper med turplaner og  kart kan fås. Det er mulighet for vandring til turistforeningenshytter som Kaldavasshytta, Hallingskeid og Grindafletne og til Myrdal og Flåm.

Sett av tid til å vandre til de flotte fjelltoppene omkring Upsete,som Øykjafonn, Vossaskavlen,Trollanut(utsikt ned til Flåm) og  Fossdalsskavlen fra 1100 til 1500 m.o.h.               Breidalen, Ugjerdsdalen,Gangdalen og Upsetedalen er flotte daler med elvefar og fiskemuligheter.Vi har turbeskrivelser og kart.

Fotturen gjennom Ugjersdalen til Myrdal eller Kårstø og Flåm er kjempefin. Den er ikke merket men er en buføringssti og nederst i dalen må dere vasse over en elv, men den er verdt strevet.          

Til Sykkelturister: Sett sykkelsen igjen på Myrdal. Ta turen gjennom Gravhalstunnelen og opplev en av de vakreste plassene på Bergensbanen. Rallarvegen til Voss begynner her og dere kan gå over fjellet til Myrdal og Flåm eller ta toget tilbake til Myrdal.Sykler du Rallarvegen til Myrdal må du ta lokaltoget gjennom Gravhalstunnelen for å komme til Upsete stasjon, toget tar 5 minutter. Sykkelen kan evntuelt stå igjen på Myrdal.Siste avgang fra Myrdal til Upsete mandag til søndag kl.15.40. Det er mulig å retunere med tog til Myrdal etter frokost, eller gå  4 timer over fjellet tilbake til Myrdal.

Rallarvegen til Voss starter her.  Ta med sykkelen gjennom Gravhalstunnelen og start dagen på sykkelen til Voss når du vil. Få en flott naturopplevelse på ca.40 km ned Upsetedalen og Raundalen til Voss.

Priser:

Prisen pensjon er kr 1080,-, enkeltrom kr.1180,-,  Dette inkluderer oppredd seng, middag med kaffe, samt frokost. Det er varmt og kaldt vann på rommene, og felles dusjanlegg med mulighet for bruk av badstu.

Barn  4-15 år halv pris. 

Barn 0- 3år gratis.

Hund kr.70,- 

Har du med lakenpose er det kr. 100,- i avslag.

Ungdomspris ( 16-25 år) med lakenpose fullpensjon kr.880,-.

Bare overnatting voksen kr.490,-  

overnatting voksen med lakenpose/sovepose kr.390,-

Det er også mulig å kjøpe enkelttjenester som overnatting, middag og frokost. Vi har skjenking av øl og vin.

 

Til hytteeierne i området: Velkommen innom fjellstova for en pustepause med kaffe,mineralvann,vafler,sjokolade eller is. Dere kan også forhåndsbestille middag.

Ta kontakt på tlf: 57 63 37 13,mob. 48 30 75 21 eller upsetefjellstove@gmail.com for mer informasjon og bestilling.

Vi har bankterminal 

Hilsen daglig leder Ingrid Sandnes

Facebookside: http://www.facebook.com/pages/Upsete-Fjellstove/165104220210865