Skituren fra Upsete Fjellstove til Kaldavasshytta. Video laget av Bergen og Hordaland turlag

Fjellstova er åpen

 Nå er våren kommet til Upsete. Linerla er på plass i år også. Upsete har kalde netter så snøsmeltingen går sakte. Det er derfor fine snøforhold for skigåing i fjellet. Fjellstova er åpen for overnatting til 2.mai, men vi har åpent for dagsbesøk fram til 6.mai., da blir Upsete Fjellstove stengt. Vi åpner igjen 17.juli .Vi ønsker nye og gamle gjester velkommen til en tradisjonsrik Fjellstove ved Upsete stasjon på Bergensbanen

Upsete fjellstove er åpen for overnattinger av 10 gjester. Det kan komme flere enn 10 gjester hvis det er en gruppe(kohort). Overnatting pr. person med all mat innkludert er kr 1200,-. Enkeltrom kr.1250,-                  

Upsete Fjellstove ligger mellom Hardangerfjorden og Sognefjorden i naturskjønne omgivelser 350 meter oppe i lia for Upsete Stasjon på Bergensbanen 886moh. 

Toget fra Bergen tar 2 timer, Voss 45minutter  og fra Oslo 5-6 timer. Det er ikke bilvei om vinteren.

For dagsbesøkende har vi servering ute og inne i peisestova.Vi selger kaffe/te vafler, varm suppe, kioskvarer og mineralvann. Fjellstova har skjenkebevilling og serverer alkohol til matservering. Middag kan bestilles dagen før på telefon 57633713. Vi har kortbetaling.                                                                  

På Upsete er det nær ubegrensede ski muligheter for de som ønsker seg skitur i uberørt terreng.Du kan velge skitur med utsikt til Sognefjorden eller Hardangerfjorden.Vi deler ut gratis kart over området.Her er,når forholdene tillater det, oppkjørte skispor fra Mjølfjell til Upsete Fjellstove. Skiterrenget rundt fjellstova passer både for barn og voksne,unge og eldre. 

Det er også topper nok og fine forhold for randonee ski .

Der er kvistet løype til Voss utferdlag sin ubetjente hytte, Kaldavasshytta. Det er ikke kvistet til den selvbetjente Grindaflethytta. Det er også mulig å gå til den selvbetjente Hallingskeidhytta over Vossaskavlen for de som er fjellvante og har gode skiferdigheter.Dette er den ruten Fritjof Nansen gikk fra Oslo til Bergen i 1884.Det er ikke kvistet løype fra Kaldavasshytta til Hallingskeidhytta.Vi har salg av turhefte med kart og beskrivelse av toppturene rundt fjellstova.

Upsete fjellstove kan tilby overnatting i en hjemmekoslig atmosfære fra 1950-70-tallet.Den har 35 senger fordelt på enkle, doble og familie rom. Det er kaldt og varmt vann på rommene og 2 dusjanlegg og 1 badstu. Vi serverer tradisjonell norsk frokost med matpakke og middag.  Vi har skjenking av øl og vin.

Priser hele sesongen: 

Pris pr. person er kr 1200,- .Enkeltrom kr.1250,-                                                            Dette inkluderer oppredd seng, frokost og matpakke, varmt vann i termos, om kvelden middag med  kaffe. Det er varmt og kaldt vann på rommene, og felles dusjanlegg

Barn under 16 år halv pris. 

Barn under 4år gratis.

Hund kr.70,- 

Har du med lakenpose/sovepose er det kr. 100,- i avslag.

Ungdomspris fra 16-25 år med lakenpose/sovepose kr.950,-.

Bare overnatting:

Overnatting for voksen i oppredd seng  kr.500,-  

Overnatting med lakenpose/sovepose  kr.400,-

Overnatting med lakenpose/sovepose ungdomspris kr.300,-

Det er også mulig å kjøpe enkelttjenester som lunsj, middag og frokost.

Her er skjenking av øl og  vin,  og salg av kaffe,kakao ,vaffler mineralvann og noen kioskvarer.

Vi har kortbetaling men ikke vipps

Fjellstova åpner 17.mars og har åpent til 29.april.

Ta kontakt på telefon: 57 63 37 13 / 48 30 75 21  eller upsetefjellstove@gmail.com  for spørsmål og bestilling.

Hilsen daglig leder Ingrid Marie Sandnes

Facebookside: http://www.facebook.com/pages/Upsete-Fjellstove/165104220210865                                     

Upsete stasjon

Gang i 2.etasje

Dugnadsgjengen som spadde ut snø februar 2020